INFO

Heb je een vraag?

De meest gestelde vragen heb ik hieronder verzameld.
Vind je toch niet wat je zoekt?

Stuur een mailtje naar info@pipalleaf.be en ik bezorg je zo
spoedig mogelijk een antwoord.

Ik heb besteld en betaald, maar merk dat ik iets vergat. Kan ik achteraf nog iets toevoegen?

Helaas is dit niet mogelijk. Zodra jij betaald hebt, start een geautomatiseerde procedure. Nog iets veranderen/ toevoegen is daarom niet mogelijk. Uiteraard kun je wel nog een tweede bestelling plaatsen. 
Alvast bedankt voor je begrip.

Ik heb een video besteld en betaald. Hoe kan ik deze bekijken?

De video is een virtueel product dat je aanschaft in de shop. Bij aankoop van de video zal je bij het voltooien van de bestelling moeten inloggen.

Als je nadien met hetzelfde account opnieuw inlogt en naar dezelfde pagina gaat van de video (= de pagina waarop je de video hebt toegevoegd aan je winkelkar), zal je de video kunnen bekijken.

Ik heb een e-boek besteld en betaald. Hoe kan ik deze lezen?

Je ontvangt een link waarmee je het e-boek kan downloaden.

Dien ik te betalen voor de recepten op deze website?

Nee! Dit is mijn cadeautje aan jou. De recepten worden helemaal gratis aangeboden. Alle formules zijn door mij met veel zorg ontwikkeld, bevatten enkel hoogwaardige stoffen en werden door een onafhankelijk scheikundige beoordeeld als veilig.

Ik wil de ingrediënten bij één of meerdere recepten bestellen. Hoe wordt de prijs bepaald?

Je ontvangt ingrediënten waarmee je het betreffende product meermaals kan bereiden. Uiteraard ben je volledig vrij in het aanwenden van de cosmetische grondstoffen. Ofwel maak je het product meerdere keren, of je gebruikt de resterende grondstoffen voor andere recepten. De uiteindelijke kostprijs per formule valt daardoor veel lager uit dan wat je in de winkel zou betalen voor een gelijkwaardig product.

Mag ik essentiële oliën gebruiken tijdens mijn zwangerschap?

Uit veiligheidsoverwegingen worden essentiële oliën afgeraden tijdens de zwangerschap en bij vrouwen die borstvoeding geven.

Zijn essentiële oliën veilig?

Alle essentiële oliën aangeboden door Pipal Leaf zijn veilig in gebruik. Gelieve rekening te houden met onderstaande aanbevelingen : 

 • Overschrijd nooit de dosis zoals aangegeven in het recept.
  • Producten die op het gezicht blijven liggen : maximum 0,4%.
  • Producten die op het lichaam blijven liggen : maximum 2%.
  • Producten die je weer afspoelt : maximum 3%.
 • Gebruik essentiële oliën nooit onverdund op de huid.
 • Sommige essentiële oliën zijn fototoxisch, in het bijzonder citrusgeuren. Dit betekent dat bij producten die op de huid blijven liggen (bijvoorbeeld gezichtscrème), huidirritatie kan ontstaan na blootstelling aan zonlicht. Wens je toch een lekkere citrusgeur te gebruiken, kies dan voor Bergamot FCF. FCF staat voor ‘FuroCoumarin Free’. Bij Bergamot FCF werden de furocoumarinen uit de olie gehaald waardoor gebruik ook veilig is buitenhuis. Pipal Leaf verkoopt enkel Bergamot FCF.
 • Essentiële oliën worden afgeraden bij zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven, baby’s, jonge kinderen en mensen die lijden aan een parfum allergie.
 • Pipal Leaf raadt aan om altijd een huidtolerantie test in de elleboogplooi uit te voeren gedurende 48u. Als je een reactie opmerkt (roodheid, irritatie, tintelingen), gebruik de olie dan niet.
 • Bij twijfel, raadpleeg je arts.
Ik wil mijn eigen zonnecrème bereiden.

Het is absoluut geen goed idee om je eigen zonnecrème te maken. Stel, je wil een zonnecrème fabriceren met factor 30 die zowel beschermt tegen UVA- als tegen UVB-straling.

Diezelfde crème, gekocht in de winkel, is tijdens haar ontwikkelingsproces veelvuldig getest in het labo en op vrijwilligers voor ze op de markt kwam. Van een huisgemaakte zonnecrème kun je onmogelijk weten of ze voldoende zal beschermen tegen de zon. Tenzij je ze onderwerpt aan meerdere en dure tests in het labo, wat vermoedelijk niet jouw bedoeling is. 

Hoe boek ik een Workshop op Maat?

Bij een Workshop op Maat beslis jij wat je bereidt, met wie en wanneer. Bekijk de mogelijkheden op www. … (link op heden nog onbekend) en maak je keuze.

Stuur een mail naar info@pipalleaf.be met vermelding van je keuze, datum, tijdstip en aantal deelnemers (Minimum 6 en maximum 12 cursisten.) Na wederzijds akkoord stuur ik je een uitnodig tot betaling. Eens betaald ben je ingeschreven. 

Ik wens op een duurzame manier om te gaan met mijn cosmetische verpakkingen, hoe doe ik dat?

Waterhoudende verzorgingsproducten die je bewaart in een potje of flesje worden bij voorkeur meerdere keren hergebruikt. Zelf reinig ik mijn potjes en flesjes met een detergent (afwasmiddel) waarna ze weer als nieuw zijn.

Ook deksels en disc-tops kun je via deze weg eindeloos hergebruiken.

Stop ze niet in de vaatwas. Door de warmte zullen ze vervormen.

Pompjes en sprays zijn moeilijker te reinigen – er is altijd een risico dat er residu achterblijft en tot contaminatie leidt. 

Kijk ook eens naar de Shower Bars, Shampoo Bars en Conditioner Bars. Dit zijn fantastische zero waste producten waarbij verpakking overbodig is.

Kan ik mijn pakketje komen ophalen?

Op heden is dit niet mogelijk, maar misschien in de toekomst …

Wanneer mag ik mijn pakje verwachten?

Zodra Pipal Leaf met jouw bestelling aan de slag gaat, krijg je een mailtje met een track & trace code. Check zeker eens je spamfolder mocht je dit niet ontvangen.

Pipal Leaf geeft jouw pakje mee aan de post binnen de 2 dagen (48u) na bestelling, met uitzondering van weekend- en feestdagen.

Helaas gaat de post jouw pakje niet meteen inscannen. Daarom kan het zijn dat jij via track & trace ziet dat je pakje nog in verwerking is bij Pipal Leaf, terwijl het eigenlijk al afgeleverd is bij de post. Geen nood, zodra de post haar vertraging heeft weggewerkt, krijg jij opnieuw een update. 

Soms is het heel druk bij de post en duurt de levering wat langer. Hier heeft Pipal Leaf geen enkele invloed op. Bijgevolg kan zij jammer genoeg niets doen aan een mogelijk oponthoud.

Kan ik mijn pakketje retourneren?

Een foutje gemaakt bij je bestelling of niet tevreden met de goederen? Pipal Leaf neemt jouw bestelling terug! Klik op de link: — nog onbekend en dus nog toe te voegen —