WIE OF WAT IS PIPAL LEAF? Deel 2

Na het lezen van mijn uitgebreide eerste blogpost dacht je misschien : Oké Tania, ik snap het min of meer, maar ….,
kun je het hele Pipal Leaf concept even voor me samenvatten?

Doe ik.
Maar eerst een meerkeuze vraagje.
Stel, je werkt in een cosmetisch lab en moet een formule ontwikkelen. Uit hoeveel ingrediënten kun je kiezen?

Antwoord A : uit 100 ingrediënten
Antwoord B : uit 1000 ingrediënten
Antwoord C : uit 10.000 ingrediënten 

Antwoord C laat je duizelen?
Bel alvast de ambulance, want voor je helemaal het bewustzijn verliest, geef ik je dit nog even mee : momenteel bevat de INCI lijst meer dan 22.000 stoffen om in een cosmetische formule toe te passen.

WAT IS INCI OOK ALWEER?

INCI is de afkorting voor : International Nomenclature of Cosmetic Ingrediënts oftewel Internationale Naamgeving voor Cosmetische Ingrediënten.

En dat betekent? 
INCI is een internationaal naamgevingssysteem voor cosmetische ingrediënten. Waar je je ook bevindt (in België, Nederland, Frankrijk, Engeland, de VS … de INCI is overal hetzelfde). 
Door standaard termen te hanteren blijft de samenstelling van het product voor jou als consument overzichtelijk. 

Best handig als je bijvoorbeeld allergisch bent aan bepaalde stoffen en die wil vermijden, maar niets begrijpt van de vreemde taal op de voorkant van je potje. Sta je daar mooi en onwetend te blinken aan het strand van Kreta.

INCI dus. Ontzettend belangrijk!
Draai je potje om en lees het etiket.

Bedoel je dat onbegrijpelijke taaltje, doorgaans in piepkleine lettertjes? En met wat pech nog een prijsetiket er bovenop gekleefd? Juist, dat bedoel ik!

Maar daar kijk ik nooit naar, schud je nu je hoofd. Het is veel te ingewikkeld. Ik weet het! En toch, probeer het gewoon eens.

Bekijk de eerste 4 tot 5 ingrediënten op het label (na water) en google ze even. Let wel op voor misleidende en angstaanjagende boodschappen, het internet staat er vol mee.
Een goed startpunt is ‘google scholar’, daar krijg je alvast beter wetenschappelijk onderbouwde informatie.

DON’T PANIC! LAAT ONS EVEN TERUGSPOELEN

Jij in je lab en de 22.000 ingrediënten waaruit je moet kiezen.
Bam. Daar sta je dan. 

Wat jij wil is een shampoo. Of een lichaamscrème. Een make-up remover. Douche olie. Haar conditioner. En ook nog één en ander voor je gezicht, want je huid is te droog, te vet, of nee eigenlijk eerder gemengd. Enfin, je wil producten die werken. Goed werken. 

22.000 ingrediënten. En er komen er steeds meer bij.
Keuzestress. Doodmoe word je ervan. 
Je hebt geen idee waar te beginnen. Laat maar zitten, is je eerste reactie. Bij zoveel keuzeopties is de lol er snel af.

Maar bon, de kans is groot dat jij niet op dagelijkse basis in een cosmetisch lab rondhuppelt. 

Waarschijnlijk wil je een workshop volgen of een gratis recept uitproberen. Heb je interesse in producten, stoffen en betrouwbare ingrediënten om jouw gezicht, lichaam en haren optimaal te verzorgen.

Je wil weten hoe je die dingen maakt. Voor jezelf of misschien als geschenkje voor iemand die je dierbaar is. Je wil het zo graag eens proberen. 

TANIA, KOM NU EENS TO THE POINT

Ja, ja, een minuutje nog, ik ben er bijna.

Ik heb ze reeds getest! Die ingrediënten. Niet alle 22.000 uiteraard. Grondige research en verstandige eliminatie heeft me een heel eind op weg geholpen. Maar ik heb er wel een hele hoop getest.
Er behoorlijk op gezweet ook. Veel centen aan uitgegeven.
Teveel, kan ik nu wel zeggen. En dat moet jij vooral niet doen.

Waarom in je eentje ploeteren als we samen tot de essentie kunnen komen? Want dat is wat Pipal Leaf aanbiedt : alles wat je nodig hebt voor het reinigen en verzorgen van jouw gezicht, lichaam en haren. Zonder nutteloze of overbodige stoffen, zonder marketing blabla en al helemaal zonder nodeloze verpakkingen. 

Je krijgt korte en krachtige INCI lijsten (jawel INCI, ook jij leest straks vlot doorheen de labels), producten bomvol milde, werkzame en veilige bestanddelen.

En niet te vergeten : Er is voor elk wat wils.
Je ontwerpt verzorgingsproducten, aangepast aan jouw type huid & haar en met voldoende werkzame stoffen. Op eigen tempo thuis of samen in het atelier. 

Ook niet te versmaden. Je zelf ontworpen creaties kun je afwerken met de mooie Pipal Leaf etiketten. Hun afmetingen zijn perfect aangepast aan de flessen, potjes en doosjes die Pipal Leaf aanbiedt in de shop. Lekker handig toch?

Vind je het leuk om een workshop te volgen in groep?
Hou je van fysieke nabijheid? Hulp nodig? Een probleem dat je niet krijgt opgelost? Vragen die je wil stellen? Of gewoonweg de behoefte om de allereerste keer die gezichtscrème samen te maken? Dat kan in mijn atelier te Brugge.

Intiem feestje? Vrienden onder elkaar? Familiegelegenheid? Verbroederende collega’s? Iets anders? Stuur een mailtje naar info@pipalleaf.be en we organiseren iets leuks in mijn workshop ruimte.

Je maakt kennis met fantastische bereidingen waar helemaal geen verpakking voor nodig is (zero waste, jawel!) en andere waarvan je de flesjes en potjes simpelweg kunt hergebruiken. 

Ben je niet echt een groepsmens? Ofwoon je te veraf?
Misschien wil je het liever allemaal in je eentje ontdekken en uit-proberen? Dan zijn de gratis recepten op mijn website zeker iets voor jou. 

Je kan de ingrediënten bestellen, al het nodige werkmateriaal, verpakkingen en bijpassende etiketten. Bij sommige recepten zijn zelfs e-boeken en video tutorials beschikbaar!

TANIA, KRIJG IK NU EINDELIJK EEN SAMENVATTING?

Jawel! En ik ben ontzettend dankbaar dat je hier nog steeds bent.

Dus, heel kort samengevat : ‘The Pipal Leaf lifestyle’.

Hier gaan we : Compacte cosmetische formules die werken, e-boeken en video tutorials, mooie etiketten, gepaste verpakkingen en (zeer handig!) een gratis te downloaden werkboek voor al jouw cosmetische formules.

Cadeaubons om te schenken. En … ook te vinden in de webshop, een ontzettend leerrijk e-boek van 177 pagina’s, door mij geschreven : ‘6-Stappenplan Huidverzorging’, dat je veel centen helpt besparen.

Hé, hé, we zijn er bijna, om maar te zeggen : Jij kiest, online creëren via de gratis recepten op mijn website, een Workshop op Maat volgen in mijn atelier, of de kant en klare, kakelverse watervrije producten aankopen.

Er is nog veel meer. Maar dat vertel ik je een volgende keer. 😉